Ботулинов токсин

Ботулинов токсин

Image
Метод, при който чрез инжектиране на ботулинов токсин се постига изглаждане на мимическата мускулатура в областа на челото и около очите. Повдигат се и паднали клепачи. Ботулиновият токсин се синтезира и отделя от специфичен вид бактерии, наречени Clostridium Botulinum.
Image
Image
Ботулиновият токсин блокира предаването на нервния импулс към мускулното влакно. По този начин мускулът остава в трайно състояние на релаксация, т.е. не се съкращава и не може да набръчка кожата, която се намира отгоре. Прилага се изключително успешно при третирането на мимическите бръчки на лицето. Това са бръчките, които възникват в резултат на непрекъснатата дейност на мускулите на лицето, когато изразяваме някаква емоция – радост, гняв, тъга, учудване и т.н.


Хиперхидроза

Image
Човешкия организъм има около 3 млн. потни жлези с дължина около 4 км и обща повърхност 1000 м2. Техните отвори са разположени на повърхността на кожата, като по-голяма част от тях се намират по дланите, стъпалата, подмишниците и слабините.
Хиперхидрозата, известна още като профузно изпотяване, е състояние на организма, при което се отделя много голямо количество пот. При нея се наблюдава нарушение в механизма за охлаждане на тялото, при което той е прекалено активен и се отделя 4-5 пъти повече пот от нормалното. Най-често обилно изпотяване се наблюдава по ръцете, краката и подмишниците, но е възможно да се прояви и по бедрата, кръста, корема, гърба и челото. Не са изключени и изблиците на студена пот.

Как помага бутолиновия токсин?

Image
Ботулиновият токсин блокира съобщенията, които се изпращат от нерва до потната жлеза и следователно може да спре жлезата да изпълни своята задача. Веднъж след като жлезата спре да получава сигнализация от стигащото до нея нервно окончание, отделянето на пот се прекратява.

Препоръки и забрани

Image
Една седмица преди процедурата не се приемат:
Image

Аспирин

Image

Лекарства против възпаления

Image

Антикоагуланти

Дните след процедурата НЕ СЕ ИЗЛАГАЙТЕ на високи температури:
Image

Слънце

Image

Парна баня

Image

Солариум

24 часа след процедурата не използвайте козметични продукти (грим, червило) и не приемайте алкохол.

В продължение на 2 седмици пийте колкото се може повече вода. (Минимум по 2 л. на ден)

Често задавани въпроси

Image
В какво се изразява точно тази процедура?
Процедурата се извършва от квалифициран специалист дерматолог. Използва се силно разреден ботулинов токсин, който с помощта на много фини игли се инжектира на няколко места в проблемната зона. Предварително се прави специален тест, който определя в кои участъци потенето е най-изразено. По време на манипулацията се усеща съвсем слаб дискомфорт, като веднага след това може да се завърнете към ежедневните си занимания.

Цени

Image
ЕДИНИЦА за една процедура 10лв
ЦЯЛО ЧЕЛО за една процедура от 350лв до 450лв
ЗОНА ОЧИ за една процедура от 100лв до 280лв
ЦЯЛО ЛИЦЕ за една процедура от 500лв до 800лв
ХИПЕРХИДРОЗА за една процедура до 1000лв