VelaSmooth

Мезотерапия или “интрадермална терапия”

Image
За първи път през 1952г. френският лекар  Д-р Мишел Пистор (1924-2003) въвежда този метод, първоначално  в лечението на ревматологични и травматологични заболявания. През 1958г. публикува своите  клинични проучвания и въвежда термина  “Мезотерапия”, който термин се приема и популяризира от френската преса. През 1987г. методът мезотерапия се приема от Френската Академия по Медицина като интегрална част от традиционната медицина. Към настоящия момент над 18 000 лекари в цял свят практикуват тази техника.
Image
Методът представлява серия от микроинжекции, които се инжектират в слоевете на кожата произлизащи от ембрионалната мезодерма, откъдето произлиза и термина мезотерапия. Реално инжектиранията се правят в епидермиса, дермата или хиподермата, което зависи от третирания проблем. Убожданията се правят през интервал от 0.5 до 2 см. и на дълбочина от 1 до 10мм. Използват се тънки игли 27, 30 или 32G и с дължина от 4 до 10мм. Инжектират се различни “коктейли” от традиционни или хомеопатични медикаменти, витамини, минерали, аминокиселини, хиалуронова киселина, въглероден двуокис и др. Инжектирането на продуктите става ръчно или със специални пистолети.

Какви са показанията на мезотерапията?

Специално в областта на естетичната медицина мезотерапията се прилага при третирането на целулит (това е най-ефективния метод за разрешаване на проблема), локализирани мастни натрупвания, стрии, дефлувиум и алопеция, хидратиране, стягане и лифтинг на кожата на лицето и тялото, третиране на бръчки, подмладяване кожата на лицето, шията, деколтето  и  гърба на ръцете и др.

Какво е основното предимство на мезотерапията?

Активните  вещества се инжектират директно в зоната на третирания проблем, което позволява да се прилагат по-високи концентрации от тях, като се избягва тяхното системно действие. Липсват белези след терапията, за разлика от липосукцията, а самите убождания пък подпомагат стягането на кожата.

Image

Броят на процедурите се определя от вида на третирания проблем и неговата тежест, като той може да варира от 3 до 15-20 терапии през интервал от 1 до 3-6 седмици. Продължителността на една терапия е около 20-30 мин. и не изисква специална подготовка и възстановяване.

Колко дълготраен е резултата?

Трайността на ефекта зависи от начина на живот на пациента и физическата активност. В зависимост от третирания проблем се провеждат 1 или 2 серии от процедури през годината, които задължително се последват от поддържащи терапии през 1, 2 или 3 месеца.

Image


Болезнена ли е терапията?

Манипулацията е слабо болезнена и голяма част от пациентите изпитват само известен дискомфорт, разбира се трябва да се има предвид, че при хората има различен праг на чувствителност. За обезболяване на процедурата се прилагат обезболяващи кремове или в инжектираните коктейли се добавят обезболяващи средства.

Какви са нежеланите ефекти?

Основният нежелан ефект е, че на местата на убожданията се появяват доста често синини (изчезват за около една седмица), което зависи от здравината на кръвоносните съдове на пациента и от уменията на лекаря. Задължително е 2 дни преди и след терапията пациента да не приема Аспирин. Други нежелани ефекти са зачервяването и леката оточност в третираната зона, сърбеж, парене, чувство на натъртено, които изчезват в рамките на няколко часа до 4-5 дни.

ВИДОВЕ МЕЗОТЕРАПИЯ

REVITAL CELLUFORM


Image

Инжекциоона техника за редукция на целулит

Индикации: целулит, локализирани мастни натрупвания, липолиза

Revital celluform е една нежна „липосукция“, изразяваща се в специалната формула, която намалява равномерномастния слой и подобряваеластичността на кожата, без да оставя белези или увреждания.

Антицелулитен коктейл: целулитът е резултат от промрни в структурата на подкожната мастна тъкан. Промяната на мастния слой и в последствие появата на целулит са резултат от различни фактори на средата: стрес, заседнал начин на живот, лоши хранителни навици и хормонални проблеми (производството на естроген при жените). Намалената венозна циркулация и лимфен дренаж причиняват задържане на течности, което допринася за появата на целулит. Кожата губи своя тонус и еластичност. Мастните клетки се трансформират в малки възловидни образования и така мастния слой се удебелява, притиска дермата и формира онази неравна текстура на ковата, наречена „портокалова кожа“.

 

Индикации:


Целулит
Локализирано натрупване на мазнини
Нарушена микроциркулация

Основни съставки:Соев лецитин: извлек от соеви семена, спомагащ за разграждането на мазнините. Притежава антихиперлипидемични свойства, спомага за разграждането на натрупаните мазнини.
Фофатидилхолин: спомага за трансформирането на мазнините в енергия. Като резултат от действието му седалищините части, бедрата, горните части на ръцете и коремът намаляват обиклката си. Това е естествена съставка, напълно безопасна за организма.

Приложение:

Броят на процедурите зависи от типа и състоянието на целулита. Резултатите са видими още след първата процедура. Препоръчва се по една процедура на всеки две седмици (от 6 до 10 процедури). Поддържаща терапия две сесии годишно.
Цена - 70 лв. на флакон (макс 2 флакона на процедура)
Добра комбинация с Vela Shape или Accent prime.
Целулит & локализирани мастни натрупвания - 5 или 10сс спринцовка, игла 13 mm/27 - 30G се инжектират перпендикулярно в дълбоката дерма или повърхностната хиподерма.
Необходим брой процедури - 6 до 10 процедури: по 1 процедура на всеки 2 седмици.
Поддържащи процедури - по 1 процедура на месец.


PROSHOCK SHAPEImage

PROSHOCK SHAPE е най-мощният продукт с изключителна формула, съдържащ растителни ензими и метаболитни активатори за разграждане на фиброзен целулит, който атакува структурата на фиброзната септа в подкожната тъкан.

PROSHOCK SHAPE бързо и ефективно намалява и изглажда „портокаловата кожа“.

Зони на приложение:


Вътрешна и външна страна на бедрата
Крака
Колене
Ръце
Стомах
Седалище
Бедра

Индикации:


Лечение на фиброзен целулит във всичките му етапи (I,II,III)
Липодистрофия
Локализирани мастни натрупвания

Основни съставки:

натриев хлорид, двунатриев хлорид, калциев хлорид, натриев фосфат, натриев хидроксит, екстракт от папая.

Други съсътавки:

кофеин, екстракт от розмарин, диметил палмитат, диметил палмитат, линоленова киселина.

Приложение:


Броят на процедурите е в зависимост е в зависимост от състоянието на целулита в проблемните зони на пациента. Препоръчва се по една процедура седмично (от 4 до 6 процедури). Поддържаща терапия две сесии годишно.
Добра комбинация с Vela Shape или Accent prime
Цена – от 80 до 470 лв.

Препоръки:Подгответе зоната за третирене 2 седмици преди процедурата с еднократно дневно приложение на крема SYNCHROCELL (съдържа диосмин). След започване на терапиите крема се прилага двукратно дневно през целия период и още 45 дни след последната процедура.
В областта на третирания участък може да се наблюдават: сърбеж, парене и зачервяване, които се контролират с антихистаминов крем, както и незначителни хематоми.
При чувствителни пациенти може да се предпише обезболяващо средство /без Aспирин/. Третираната зона може да се наложи с лед
Препоръчайте на пациента компресиращо облекло.
Препоръчайте на пациента да приема вода /2-2,5 l дневно/ и да избягва употребата на